Het Zomertoernooi werd gespeeld onder ideale weersomstandigheden met 32 deelnemers. Op het laatste moment werd duidelijk, dat er meer belangstelling was om mee te spelen. In principe kan met elk aantal gespeeld worden, maar dan is niet uitgesloten dat er 4 of 5 ronden moeten worden gespeeld en dat willen de meesten niet. De 4 ronden waren wel nodig voor de finalisten, dat was van te voren aangekondigd. In het hoofdtoernooi (Champions League) blijf je als je alles wint. Links van het schema 8 paren en rechts evenzo. Na de eerste ronde zijn er van de 16 paren nog 8 over, vervolgens 4 en in de finale 2. Verlies je in de eerste ronde dan zak je naar de Euroleague en verlies je daar weer dan zak je verder: naar de Dutch League.

Gestart werd om 13.15 uur i.p.v. 13.00 uur omdat de printer niet meewerkte. Dan maar met de hand een lijstje gemaakt: gelukkig hoefde dat maar 1x want de volgende keren werkte de systemen wel. Het werd toch nog een latertje; de meeste teams konden rond 5 uur de finales spelen maar in de Champions League werd het wat later. Het weer was prima, dus was het geen straf in het zonnetje de grande finale te aanschouwen. Winnaars werden uiteindelijk Marian Godlieb en Nel Vonk: zij wonnen met 13-6 van Gabrielle O’Chantel en Davey van Heulen, die overigens kranig partij boden.

Voor de aanwezigen waren er gezonde snacks: komkommer, mandarijnen, peentjes, radijsjes, snoeptomaatjes, klaargemaakt door Riet Hemerik, waarvoor dank. Hans Zondag verzorgde de andere snacks en deelde ze rond samen met Nel Vonk. Assistentie achter de bar werd verleend door Leen Jansen en Trees Veliscek. Allen enorm bedankt voor jullie medewerking om het toernooi tot een succes te maken. De reacties waren positief, dus ik denk voor herhaling vatbaar.

Het Bestuur / Piet van der Wel

Uitslag zomertoernooi 09082023