Zoals gemeld stond het eerste team van de Pétanque Vereniging Markeer deze winter aan de leiding in de Nationale Pétanque Competitie (NPC) van de Nederlandse Jeu de Boules Bond.

Nu alle wedstrijden zijn gespeeld, 12 wedstrijddagen, is het team als eerste geëindigd in de afdeling 5009.

Met 8 gewonnen, 2 maal gelijk spel en 2 verloren wedstrijddagen is promotie naar de 4e klasse zeker gesteld. Op de voorlaatste wedstrijddag, in en tegen Maassluis, was de overwinning al zeker. Voorafgaand aan de wedstrijden, trakteerde de tegenstanders het team van PV Markeer, op een geweldige taart en de felicitaties. Helaas ging deze wedstrijd tegen Allez Tirer verloren. (5-3) Waarschijnlijk gebrek aan motivatie.

Deze motivatie was afgelopen seizoen altijd sterk aanwezig bij het team dat naast de competitie en toernooien ook één of twee keer per week, alleen of met het tweede team, onder leiding van hun captain trainde. Het resultaat is er dus naar en het succes smaakt naar meer.

Zoals gezegd zal het team promoveren naar de 4e klasse. Uit deze klasse zijn ze een paar jaar geleden gedegradeerd. Dus is het eigenlijk weer thuis komen.

In deze klasse strijden ze ook weer tegen teams uit de regio. Waarbij mogelijk ook wedstrijden tegen tegenstanders uit Middelburg en Roozendaal op het programma kunnen staan. Iets verder reizen dus.

Voorlopig is het weer wat rustiger voor de boulers van team 1 en 2. De zomerperiode breekt aan, wat betekent dat er een heleboel toernooien worden georganiseerd waar de pétanque vaardigheden en wedstrijd inzichten kunnen worden aangescherpt. De volgende competitie start medio september dus dan gaat het hele circus opnieuw beginnen.

Wij wensen beide teams daarin veel succes!

Het Bestuur is verheugd over het behaalde succes van NPC team 1 en wil het team hiermee van harte feliciteren! Wij hebben dat onderstreept met een bos gele rozen en 20 consumptiebonnen te besteden in onze kantine. Op naar een succesvol volgend seizoen!

 

.