Op zaterdag 27 januari 2017 werd de negende ronde van de Nationale Pétanque Competitie (NPC) gespeeld. Voor de spelers van Markeer 1, spelend in de derde divisie, was het vroeg opstaan want er moest worden gespeeld in Middelburg tegen JBC Middelburg 1. De eerste ronde begon prima door winst van Sylvia van Antwerpen en Frans van Wilgenburg (13-10) en het team van Albert Wood en Arend Knipscheer (13-10) . Een 2-1 voorsprong voor Markeer na de eerste ronde. De beide tripletten gingen helaas verloren. Minimaal een gelijk spel moest dus uit de laatste doubletten komen. Alleen Hans Roskam en Leen van Dijk wisten met 13-8 de winst binnen te halen. 5-3 voor Middelburg werd de eindstand.

Markeer 2, spelend in de vierde divisie, moest spelen tegen Folâtre 2 in Pijnacker. Han Truren en Marian Godlieb wonnen hun wedstrijd in de eerste ronde met 13-2. Marian Godlieb, Coby van der Gaag en Yvon Timmers wonnen hun tripletten partij met 13-8. Door winst van  Hans Zondag en Yvon Timmers in de laatste doublette partij werd de eindstand uiteindelijk 5-3 in het voordeel van Folâtre.

Markeer 3 speelt in de zesde divisie en speelde thuis tegen JBC Zoetermeer 4. Een 2-1 voorsprong na de eerste rond door winstpartijen van Gaby O’Chantel en Bram van Vliet (13-2) en Marry van der Most en Ton van der Heiden (13-6). Nel Schallenberg, Jannie van der Sar en Bram van Vliet wonnen vervolgens hun tripletten partij (13-6). Door winst van Marry van der Most en Ton van der Heiden (13-10) werd de eindstand 4-4. Een mooi resultaat.