Wilt u vrijblijvend kennismaken met de petanque sport dan bent u op zaterdag 12 augustus 2023 van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom! Wij verwelkomen u graag met een kopje koffie of thee met versnapering en een spel. U vindt ons aan De Rondgang 25 ingang tegenover Pres. Van Heelstraat.

 

Petanque Vereniging Markeer heeft in haar bestaan vorig jaar een mijlpaal bereikt t.w. 150 leden. P.V. Markeer beschikt over 9 binnenbanen en 18 buitenbanen.

 

Is jeu de boules een moeilijke sport? Is jeu de boules simpel gezegd “een balletje gooien”? Jeu de boules is ook een tactische sport; een sport van verdedigen en aanvallen. De kunst is zo dicht mogelijk bij een houten balletje (but) te komen, maar ook weer niet te dicht anders probeert de schutter je bal weg te schieten. Meestal wordt in doublettes gespeeld (twee tegen twee), maar soms ook in triplettes (drie tegen drie). Ook een tegen een is een mogelijkheid.

 

Pétanque Vereniging Markeer bestaat sinds 1985 en is een meer dan gezellige vereniging waar jong en oud op recreatieve dan wel competitieve wijze hun sport kunnen beoefenen. Binnen en buiten onze vereniging bieden wij onze leden diverse mogelijkheden om zich met oefenpartijen, toernooien of competities met elkaar te meten. U bent dan ook van harte welkom om eens vrijblijvend een balletje mee te gooien. Dat kan zowel binnen als buiten en materialen zijn voor dit doel beschikbaar.

Mocht u belangstelling hebben voor onze vereniging of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons altijd bellen (06 51 723 611) of geheel vrijblijvend een keer langskomen wanneer de accommodatie geopend is.