Bij Pétanque Vereniging Markeer werd op Tweede Paasdag het jaarlijkse Doublettentoernooi gehouden. Maar liefst 21 koppels hadden zich hiervoor ingeschreven, waar de wedstrijdcommissie een aardige kluif aan had om een passend wedstrijdsysteem te ontwikkelen. Immers, de kampioen kan alleen  een team zijn dat alle partijen wint. En dus werd met een cadrage ronde gestart waar het eerste kaf van het koren werd gescheiden, en de overgebleven teams in het hoofdtoernooi konden uitmaken wie er kampioen zou worden.

Uiteindelijk waren dit het team van Marianne Godlieb en Marry van der Most. Zij kwamen tegen Albert Wood en Frans de Munck op achterstand (0-5) maar werkten zich knap terug tot 10-8. Daarna maakten ze de partij uit met een beurt van drie punten. Op de derde plaats eindigden Ed van Wilgenburg en Allan van der Linden in de troostfinale tegen Martine Staal en Henny Lokers.

Dan was er nog de zogeheten troostronde van het hoofdtoernooi die gewonnen werd door Wil en John de Kok. Zij wisten team ‘Robertus’, bestaande uit Rob Voogd en Bertus van Heulen te verslaan. Dan was er de verliezerspoule die gewonnen werd door Evelyne Luciano en Laurens van Ravens ten koste van Greet en Hans van Aalst. Ook in dit toernooi was een troostronde ingebouwd en deze werd gewonnen door Jannie van der Star en Truus van Dijk.