Op woensdag 19 mei 2021 gaat stap 2 van het openingsplan in. Dit houdt in dat onder voorwaarden ook volwassenen mogen buitensporten en binnensportlocaties en terrassen bij kantines weer open kunnen. In dit artikel een toelichting op de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de eerder geldende maatregelen.

Buiten sporten in groepen

Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan.

Binnen sporten

Binnensportlocaties, zoals sporthallen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Ter plekke reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Terrassen bij sportkantines

De terrassen bij kantines op sportlocaties mogen vanaf woensdag19 mei ook weer open, tussen 06.00 en 20.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen, zoals maximaal vijftig personen per terras, maximaal twee personen aan tafel op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat.

Zoals wij u de vorige keer al bericht hebben, is het meebrengen van drank-/etenswaren niet meer toegestaan. Wij hebben de inkomsten keihard nodig en dan is het niet langer gepast om “eigen spullen” mee te brengen. Sinds afgelopen zondag is er een barbezetting; op avonden wordt e.e.a. onderling geregeld. Wij verzoeken u zoveel als mogelijk is contactloos te betalen. Wilt u meedraaien als barman/-vrouw – en daar rekenen wij op! – graag even melden. Het terras wordt a.s. woensdag buiten geplaatst.

Op de middagen van maandag en woensdag is de organisatie in handen van Hans van Aalst; hij wordt eventueel vervangen door Leen Jansen.

Het Bestuur