Op maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, werd Arend Knipscheer voor de elfde keer clubkampioen Tête-à-Tête bij Pétanque Vereniging Markeer. Onder een stralende Pinksterzon versloeg hij Frans de Munck in de finale met 13-7.

Ongeveer dertig boulers hadden zich om 10.30 uur op de Rondgang verzameld voor het jaarlijkse clubkampioenschap. Na een tweetal voorgelote partijen werd duidelijk wie de strijd in de A-poule kon voeren om de prestigieuze bokaal, sinds 1988 onafgebroken uitgereikt en dit jaar dus voor de één-en-dertigste keer. In de strijd om de derde plaats won Jack van Geest van Allan van der Linden. De verliezersronde in poule A ging naar Corrie Jansen.

Hierna werden de vrijwilligers van de dag in het zonnetje gezet. Annemarie van Geest en Cees van Wilgenburg kregen elk een fles wijn voor hun verdiensten achter de bar en in de keuken. Vervolgens werden ook de winnaars van de B-, C- en D-poules gehuldigd. In poule B werd Raymond van Reijn eerste en Truus van Dijk tweede. De verliezersronde in poule B werd gewonnen door Hans Zondag. In poule C won Nel Schallenberg van Hans van Aalst die als tweede eindigde. De verliezersronde werd hier gewonnen door Frans van Wilgenburg. Tenslotte was er de D-poule waar Ans Knipscheer aan het langste eind trok ten koste van Aad Langenberg. De verliezerspoule werd gewonnen door Jet van Wilgenburg.

Na afloop van de prijsuitreiking werd de barbecue aangestoken en genoten deelnemers, overige leden en enkele toeschouwers onder het genot van een hapje en een drankje nog van zonnetje en een bijzonder geslaagd en vooral gezellig toernooi.

Door Rob Voogd.