Zaterdag 8 april 2017 wordt de laatste wedstrijd gespeeld in de Nationale Pétanque Competitie. Het beloofd een spannende laatste ronde te worden. Markeer 1, dat afgelopen zaterdag met 7-1 verloor van Grand Cru, staat voorlaatste op de ranglijst met zeven winstpunten. Zotermeer dat met 6-2 won van Boule de Boule staat op 1 punt achterstand op Markeer, laatste. De laatste speeldag zal dus de beslissing moeten brengen wie er degradeert. Markeer speelt thuis tegen Nederlek en Zoetermeer thuis tegen Midi. ABA 1 is de kampioen in deze derde divisie.

Markeer 2 staat op de vijfde plaats in de vierde divisie met negen winstpunten. Zaterdag werd knap gewonnen van Nederlek 2 met 5-3. L’Esprit staat met 7 punten op de laatste plaats. Markeer 2 speelt de laatste wedstrijd tegen ABA 2. Mocht Markeer onverhoopt verliezen en l’Esprit winnen dan zal Markeer zich zo goed als zeker handhaven in de vierde divisie aangezien het saldo in het voordeel van Markeer zal blijven.

Markeer 3 staat op de zesde plaats met 9 winstpunten. Zaterdag werd een mooie 4-4 behaald door Markeer op les Pointeurs. De Goede Worp staat hier in de zesde divisie op de zevende en laatste plaats met 4 winstpunten. Markeer 3 speelt zaterdag evenals Markeer 1 thuis. De tegenstander van Markeer 3 is Les Boulistes.