Na jaren is Petanque Vereniging Markeer er weer in geslaagd een “open” toernooi te organiseren. Dankzij vrijwilligers van onze vereniging: Han Putter, Hans van Aalst, Hans Zondag en Jacques Toutenburg is het toernooi nieuw leven in geblazen. Er was plek voor maximaal 36 teams en met een score – na jaren van afwezigheid – van 34 teams waren wij in hoge mate ingenomen. Het toernooi verliep zeer voorspoedig; de kortstondige regenbui kon de deelnemers niet deren, want diegenen die binnen regen beschermende kleding gingen halen, konden die gelijk weer terugbrengen. Een overwegend warm zonnetje was vervolgens ons deel. De organisatie van een dergelijk groot toernooi brengt meer met zich mee. Je moet een scheidsrechter aanstellen en dat werd Jillis Godlieb, medewerkers voor achter de bar en in de keuken resp. Corrie van Geest, Piet van der Wel, Gabriel O’Chantel en Annemarie van Geest en Jet van Wilgenburg; Hans Zondag ging met de hapjes rond. De uitslagen werden gemeld en genoteerd door Han Putter en Jacques Toutenburg. De soep werd klaargemaakt door Ans Knipscheer en dat bleek een doorslaand succes! Na afloop kregen we complimenten van alle kanten: goed georganiseerd, goed verlopen en voor herhaling vatbaar! Na afloop werden de deelnemers bedankt door Hans van Aalst, de vrijwilligers bedankt en een presentje uitgereikt. Voorzitter Piet van der Wel reikte na een korte toespraak de prijzen 1 tot en met 8 uit.

De eerste drie prijzen gingen naar: 1. Cor van Dijk en Toon van Spronsen (’s Gravenboules)      2. Henk van Elswijk en Marion van den Berg (’s Gravenboules)      3. John van den Brink en Elly Sjollema (JBC Vlaardingen); zij kregen bloemen en een kadobon uitgereikt. In totaal waren er acht prijswinnaars met een kadobon of twee of een fles wijn. De totale ranglijst vindt u hieronder.

Jammer was dat een deelnemer na de eerste ronde moest afhaken wegens gezondheidsproblemen. Hij werd door de ambulance voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Wij wensen hem een voorspoedig herstel toe!

Onze ervaring van dit toernooi nemen we graag mee naar volgend jaar. Alle betrokkenen hartelijk dank!

Rondgangtoernooi 2023 ranglijst