Op zondag 7 januari 2018 vond de nieuwjaarsreceptie plaats bij PV Markeer. Bij binnenkomst werden de goede wensen aan elkaar overgebracht. Vervolgens vroeg voorzitter Rob Timmers het woord en was blij dat er zovelen naar de accommodatie waren gekomen. Namens het bestuur wenste hij een ieder een gelukkig, voorspoedig en vooral gezond Nieuwjaar toe met uiteraard  veel bouleplezier.

“Er is veel gebeurd het afgelopen jaar binnen de vereniging” vervolgde de voorzitter.  “Het recentelijk opstappen van het complete bestuur is wel de meest ingrijpende gebeurtenis geweest. Bij deze willen wij het oude bestuur nog bedanken voor de tijd en energie die zij in PV Markeer hebben gestoken. Tenslotte zijn wij allemaal vrijwilligers en dit werk mag op alle fronten zeer gewaardeerd worden”.

Vervolgens werd stilgestaan bij de leden van de vereniging die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. Zij zullen in onze gedachten blijven.

“Naast de minder leuke gebeurtenissen waren er ook plezierige activiteiten” ging de voorzitter verder.

“Zoals diverse geslaagde clubtoernooien en kampioenschappen, waar hard werd gestreden om de sportieve eer. Want Pétanque is en blijft in alle opzichten een sport  – hoe men het ook beoefend – in de recreatieve- of de competitieve sfeer.

We hebben een mooie accommodatie, die alles biedt om voor een ieder deze sport te allen tijde te kunnen beoefenen. Om onze accommodatie in goede conditie te brengen en te houden zijn vrijwilligers onontbeerlijk. Met de hulp van een aantal  gemotiveerde vrijwilligers lukt het ons tot nu toe iedere keer weer dat de speelavonden en middagen gewoon kunnen doorgaan. Echter zonder de inzet van vrijwilligers heeft ook PV Markeer geen recht van bestaan. Bij deze dus een groot applaus voor alle mensen die zich reeds op één of andere manier hebben ingezet”.

“Gedane zaken nemen geen keer luidt een bekend spreekwoord”. Met deze woorden werd de nieuwjaarstoespraak afgesloten en vervolgens werd er namens het gehele bestuur een toost op de toekomst van ons  PV Markeer uitgebracht. Een toekomst met veel sportieve prestaties, speelplezier en zeker veel gezelligheid. Proost.

Om de traditie voor te zetten werd er daarna nog een klein toernooitje gespeeld met twee speelronden. Met twee gewonnen wedstrijden en 18 pluspunten eindigden  Sylvia van Antwerpen en Fia van der Stelt samen op de eerste plaats.  Zij ontvingen uit handen van de voorzitter een fles wijn. Daarna bleef het, onder genot van de nodige hapjes en drankjes,  nog lang gezellig.