Geachte leden,

Helaas moeten wij de kantine (weer) sluiten met ingang van dinsdag 29 september 2020 om 18.00 uur. Er mag wel gesport worden, maar stopt u met spelen dan is het de bedoeling dat u de accommodatie verlaat.

Spelregels voor sport in het kort.

In het kort de spelregels voor het sporten:

    • Sinds 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan.
    • Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal spelverloop mag de anderhalve meter tijdelijk worden losgelaten.
    • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening houden sporters wél 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook in de kleedkamers en in de kantines.
    • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen mogen ook sinds 1 juli weer gebruikt worden.
    • Er vindt een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de training of wedstrijd.
    • Vanaf 29 september 18:00 uur is publiek 3 weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.
  • Vanaf 29 september 18:00 uur gaan sportkantines tijdelijk dicht.

Zijn wedstrijden en toernooien toegestaan?

Sinds 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Maar vanaf 29 september 18:00 uur mag daar geen publiek meer bij zijn.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor de sport?

Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters wel.

Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?

Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

De NJBB komt woensdag nog met aanvullende informatie.