Op 27 januari 2017 vond de eerste ronde plaats van de laddercompetitie 2017 met 21 deelnemers. Tini Scheffel werd de winnaar van deze avond met drie gewonnen partijen en een saldo van +23. Leen van Dijk werd tweede met drie gewonnen en +18 en Ed van Wilgenburg legde beslag op de derde plaats met eveneens drie gewonnen partijen en een saldo van + 14.  De volgende ladder vindt plaats op 24 februari 2017.

Een dag daarna, op 28 januari moesten drie teams van PV Markeer spelen in de achtste ronde van de Nationale Pétanque Competitie. Team 1 speelde thuis tegen l”Esprit 2. Met een knappe 6-2 winst bleef de winst in Hoek van Holland. Markeer heeft nu een gelijk aantal winstpunten, 5, als l’Esprit en Midi en bezet op basis van het puntensaldo de 7e plaats. Op 11 februari staat de uitwedstrijd tegen Zoetermeer op het programma.

Team 2 ging naar Delft om het op te nemen tegen Midi 2. Helaas ging de wedstrijd met 6-2 verloren. Markeer 2 heeft ook 5 winstpunten en bezet plaats 6 op de ranglijst. De volgende wedstrijd is thuis tegen Vlaardingen 2.

Team 3 moest spelen tegen les Francophiles in Rotterdam. Met 5-3 bleef de winst in Rotterdam. Ook Markeer 3 heeft 5 winstpunten en staat op plaats 6. De volgende wedstrijd is thuis tegen Gouda 5.