De voor de dertigste april 2016 geplande WCK wedstrijd tegen Westlandia gaat niet door. Nadere informatie volgt over de datum dat de wedstrijd wel wordt gespeeld.

Op donderdag 21 april 2016 was PV Markeer vertegenwoordigd met twee teams bij een toernooi dat werd gespeeld bij les Francophiles in Ommoord Rotterdam. In totaal verschenen 42 teams aan de start. Er moesten vier wedstrijden worden gespeeld. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld konden Marian Godlieb en Gabrielle O’Chantell uitgeroepen worden als winnaar van het toernooi. Met vier gewonnen wedstrijden en 30 pluspunten konden zij de overwinningspremie in ontvangst nemen.

Zaterdag 16 april was de laatste wedstrijddag van de Nationale Petanque Competitie. PV Markeer moest vroeg op pad, want in Tilburg moest gespeeld worden tegen PV Tilburg. Om twaalf uur werd begonnen. Markeer ging in de beginfase goed van start. Twee van de drie doubletten werden gewonnen, waardoor na de eerste ronde Markeer op een 2-1 voorsprong kwam. Daarna twee tripletten die beide helaas werden verloren. De derde ronde was wat betreft de samenstelling van de doublette teams een kopie van de eerste ronde, alleen nu moest Markeer toch de winst laten aan Tilburg, waardoor deze uiteindelijk met 6-2 wonnen.